Ofte stillede spørgsmål - WODOR DENMARK

Ofte stillede spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål

Hvad enten du skal have en Cooker, Cooler, Cooler+ eller Combi enhed fra WODOR, så skal du først sikre dig, at der er plads, vandtilførsel og et ledigt strømstik (gerne med jord) i dit køkkenskab.

Vi kan for eksempel ikke installere et strømstik for dig. Dette skal man have en elektriker til at gøre, hvis man ikke allerede har en godkendt stikkontakt i køkkenskabet. Har du en opvaskemaskine, så skal du sikre dig, at der er et ledigt strømstik eller en godkendt energifordeler til dine enheder. Med en energifordeler kan du dele strømmen mellem de forskellige enheder, du ønsker tilsluttet, så alle enheder arbejder samtidig og du undgår at sikringerne springer.

Både ja og nej. WODOR-haner passer til alle slags køkkener, da de har standardmål og derfor passer i det eksisterende hul til vandhanen i enhver køkkenvask.

Afhængig af hvilken WODOR enhed du vælger, så skal du lige sikre dig, at der er plads nok under skabet til enten en Cooker, Cooler, Cooler+ eller Combi – i et enkelt tilfælde vil der både være en Cooker og Cooler+ enhed (ved Combi 4i1).
De forskellige mål på enhederne lyder således

ENHED/

MÅL

Cooker 3i1

& Cooker 4i1

Cooler+ 4i1

Combi 4i1

Cooler 4i1

Cooler+ 5i1

& Combi 5i1

Cooker

Cooler

Bredde

19 cm

28,4 cm

19 cm

28,4 cm

24 cm

26 cm

Dybde

19 cm

27,4 cm

19 cm

27,4 cm

39,8 cm

41,6 cm

Højde

26,5 cm

27,5 cm

26,5 cm

27,5 cm

42 cm

41,6 cm

Ja, du skal bare sørge for, at der er plads, vandtilførsel og et ledigt strømstik i dit køkkenskab. Dette skal undersøges inden vi kommer ud og monterer din WODOR enhed. Alle vores priser inkluderer nemlig montering af din WODOR enhed, hvor vores dygtige WODOR ekspert kommer ud og monterer den for dig, så du slipper for arbejdet.

Det er vigtigt, at både strøm, plads og vand er tilgængeligt, inden vi kommer, da vi for eksempel ikke kan hjælpe med at installere nyt strømstik eller skabe mere plads i køkkenskabet.

Ja, alle produkter fra WODOR, hvad enten det er en Cooker, Cooler, Cooler+ eller Combi, skal bruge strøm til at kunne koge og køle vandet. Derfor skal der være et eller flere strømstik tilgængelige under køkkenskabet, for at kunne montere dit WODOR produkt.

Vi anbefaler, at man har et strømstik med jordforbindelse, men dette er ikke et krav. Hvis dit strømstik har 3 huller (ben), så er det med jord, da jordforbindelsen sidder i det tredje hul (ben).

Ja, vi kan ikke installere strømstikket for dig, derfor skal du selv sørge for, at der er et strømstik under køkkenskabet, så din Cooker, Cooler, Cooler+ eller Combi kan blive tilsluttet. Vi anbefaler at have et strømstik med jordforbindelse, men dette er ikke et krav. Hvis dit strømstik har 3 huller (ben), så er det med jord, da jordforbindelsen sidder i det tredje hul (ben).

Hvis du har en opvaskemaskine tilkoblet, skal du ligeledes sikre dig, at der er et ledigt strømstik til din WODOR enhed. Hvis der ikke er et ekstra ledigt strømstik, så skal du enten købe og montere en energifordeler eller have en elektriker til at installere endnu et strømstik. Vi anbefaler at strømstikket er med jordforbindelse, men dette er ikke et krav.

Ja, du kan sagtens have både en opvaskemaskine og en WODOR enhed tilkoblet. Du skal blot sørge for, at der er et ledigt strømstik under vasken til både opvaskemaskinen og WODOR enheden. Har du ikke et ledigt strømstik, skal du sørge for at få dette installeret, inden vi kommer ud til dig for at montere din WODOR enhed.

For installation af et nyt strømstik under køkkenvasken kontakt en elektriker.

Hvis du har valgt en Combi 4i1 og har en opvaskemaskine, skal du sikre dig at der er to strømstik ledige i køkkenskabet.

For at give din WODOR Cooker enhed den bedste pleje, får du i denne guide alt, du skal vide i forbindelse med vedligeholdes, rengøring og pleje af din WODOR enhed.

Vedligeholdelsen af din WODOR Cooker enhed kan klares ved at udskifte kalkfilteret hver 6 måned.

Udskiftning af kalkfilter

 1. Luk for vandet/vandtilførslen
 2. Tryk og hold knappen “flush valve” nede indtil der ikke løber mere vand ud af skylleslangen.

 3. Afmonter det brugte filter fra filterhovedet

 4. Indsæt nyt filter i filterhovedet

 5. Drej låsegrebet indtil du mærker den går i lås

 6. Luk op for vandet. Tryk og hold knappen “flush valve” på filterhovedet indtil vandet løber ud uden luftbobler og skyl ca. 2 liter vand ud gennem skylleslangen.

  Det gamle kalkfiler kan du derefter smide ud som almindeligt affald.

Bemærk: for at overholde garantien på din WODOR Cooker enhed, ska kalkfilteret udskiftes hvert halve år. Du har sikkert allerede lagt mærke til, at vi i Danmark har meget kalk i vores vand. Selvom en WODOR enhed er beregnet til at tåle kalk, vil den med tiden langsomt miste sin fulde funktion. Hastigheden på dette, afgøres både af hårdheden af vandet, der er forskelligt fra, hvor du bor, samt hvor meget du bruger din WODOR Cooker, men skifter man filteret efter vores forskrifter, vil din Cooker holde i mange frem.

En WODOR Cooler eller Cooler+  er det nok med udskiftning af filter. Dette anbefales at gøre hver 12 måned.

Udskiftning af køler filter:

 1. Luk for vandet/vandtilførslen og tag stikket ud.
 2. Skrue forsigtigt det gamle filter af og smid det ud i almindeligt affald.
 3. Skrue forsigtigt det nye filter på og sørg for at det sidder godt fast.
 4. Efter udskiftningen skal det nye kalkfilter skylles godt igennem med ca. 5 liter vand.

For at give din WODOR Combi enhed den bedste pleje, anbefaler vi at lave en serviceaftale på den, da den kan være lidt mere kompleks at rengøre end en Cooker, Cooler eller Cooler+ enhed. Her er der tale om WODOR Combi 5i1, hvor tanken både består af en Cooker og Cooler funktion. Din WODOR Combi enhed skal vedligeholdes hvert halve år for at overholde garantien.

WODOR Combi 5-1, der består af en Cooler tank, kan du sagtens selv vedligeholde. Her skal du sørge for at udskifte kalkfilteret hvert halve år. Du kan købe et nyt kalkfilter her og følge nedenstående vejledning til udskiftning af kalkfilter.

Vedligeholdelse af kalkfilter 

 1. Luk for vandet/vandtilførslen og tag stikket ud.
 2. Skrue forsigtigt det gamle kalkfilter af og smid det ud i almindeligt affald.
 3. Skrue forsigtigt det nye kalkfilter på og sørg for at det sidder godt fast.
 4. Efter udskiftningen skal det nye kalkfilter skylles godt igennem med ca. 5 liter vand.

Bemærk: for at overholde garantien på din WODOR Combi enhed, skal den afkalkes og have udskiftet kalkfilter hvert halve år. Tilkalkning af Combi tanken er én af de hyppigste årsager til, at den har brug for service. I Danmark har vi meget kalk i vandet. Selvom en WODOR enhed er beregnet til at tåle kalk, vil den med tiden langsomt miste sin fulde funktion – denne kan ikke undgås. Hastigheden på dette, afgøres dog både af vandets hårdhed, samt hvor meget du bruger din WODOR Combi. Når din beholder bliver kalket til, skal den enten rengøres på egen hånd eller serviceres.

For en effektiv vedligeholdes af din WODOR vandhane, skal du huske at rengøre og afkalke din vandhane. Følg vores vejledning og undgå en dryppende eller ridset hane.

Rengøring af WODOR hane

Din WODOR hane skal, som alt andet, rengøres med en våd, opvredet klud og tørres af med et tørt viskestykke. Så enkelt er det. Undgå at bruge diverse rengøringsmidler, hvad enten de er miljøvenlige eller ej. Typisk behøver din vandhane ikke mere end en fugtig klud og et tørt viskestykke. Sådan undgår du også ridser på hanen. I disse corona-tider anbefaler vi at benytte desinficerende vådservietter, for at fjerne alle bakterier på hanen.

Afkalkning af WODOR hane (hanetud)

For at sikre en jævn vandstråle fra din vandhane, skal perlatoren i hanetuden afkalkes efter behov. Dette kan du selv gøre, ved at skrue hanetuden af, tage perlatoren ud og lægge den i blød i klar/lys husholdningseddike i nogle timer. Brug ikke hanen imens du afkalker hanetuden. Derefter skal hanetuden skylles og sættes på hanen igen.

Vær opmærksom på, at perlatoren hurtigere kalker til, fordi kogende vand udskiller mere kalk end koldt vand. Et kalkfilter vil tage størstedelen af kalken i vandet, men ikke alt – derfor vil hanetuden efter noget tid stadig kalke til.

For at overholde garantien på din WODOR enhed skal du vedligeholde og rengøre enheden hvert halve år. For spørgsmål til hvordan din WODOR Cooker eller Cooler enhed skal vedligeholdes/rengøres, se spørgsmål: Hvordan vedligeholdes/rengøres min WODOR Cooker? eller Hvordan vedligeholdes/rengøres min WODOR Cooler?.

Vi anbefaler, at man ved en WODOR Combi enhed får lavet en service aftale, da denne enhed kræver omhyggelig vedligeholdelse.

WODOR Cooker enheden tilkobles det almindelige brugsvand, som derefter bliver filteret igennem vores kalkfilter, hvorefter det bliver sendt igennem vores Cooker maskine, der koger vandet op til 98 °C. Med ét tryk har du kogende vand direkte fra din vandhane. Det kogende vand kan installeres til forskellige temperaturer efter dit behov og brug. De forskellige temperatur indstillinger er 75/85/90/95/96/97/98 °C.

Se hvordan du kan indstille de forskellige temperaturer her.

Din WODOR Cooker kan indstilles til forskellige grader. Du har i alt 7 forskellige temperaturer at vælge imellem; 75/85/90/95/96/97/98 °C.

For at indstille de forskellige grader på vandet, skal du indtaste den ønskede temperatur i displayet. Dette gør du ved at trykke på PLUS-knappen (+) på displayet. Når du har valgt den ønskede temperatur, så skal du blot trykke på ON-knappen. Hvis du derefter ønsker at sætte temperaturen ned på det kogende vand, så skal du blot trykke på MINUS-knappen.

Med en WODOR Cooker kan du tappe ca. 1,6 liter kogende vand inden temperaturen falder. De 1,6 liter svarer til 10 kopper. Efter tømning vil det tage omkring 7-8 minutter for at fylde tanken op igen og genopvarme vandet. Herefter har du igen 1,6 liter kogende vand.

Du skal udskifte kalkfilteret hvert halve år. Dette er et krav for at vedligeholde din WODOR enhed og overholde garantien. Til vedligeholdes af kalkfilteret skal du købe et nyt kalkfilter og følge nedenstående vejledning.

Vedligeholdelse af kalkfilter 

 1. Luk for vandet/vandtilførslen og tag stikket ud.
 2. Skrue forsigtigt det gamle kalkfilter af og smid det ud i almindeligt affald.
 3. Skrue forsigtigt det nye kalkfilter på og sørg for at det sidder godt fast.
 4. Efter udskiftningen skal det nye kalkfilter skylles godt igennem med ca. 5 liter vand.

Det er desværre ikke muligt at se, hvornår kalkfilteret skal skiftes. Derfor anbefaler vi, at man noteret det ned et sted evt. i din aftale, da det er vigtigt at udskifte kalkfilteret hvert halve år. Overholder man ikke vedligeholdelsesbetingelserne frafalder garantien på ens WODOR enhed.

Du kan købe et nyt kalkfilter her.

Hvis du vil slippe for at skulle huske på vedligeholdelse af din WODOR enhed, så tilbyder vi en serviceaftale på din enhed. Med en serviceaftale sikre du dig, at din WODOR enhed bliver vedligeholdt korrekt, og du kan bare læne dig tilbage og nyde din WODOR enhed uden bekymringer.

En WODOR Cooker larmer ikke, men siger lidt når den koger vandet op. En WODOR Cooler bruger en kompressor, som man også kender fra køleskabet derhjemme. Derfor kan den lyd sammenlignes med et køleskab.

Har du flere spørgsmål, så er du meget velkommen til at kontakte os

Scroll til toppen